Dringende reparaties aan je platform: wanneer is het nodig?

Dringende interventie van een platform

Dringende interventie nodig voor de herstelling van uw platform ?

Een dringende interventie voor de herstelling van uw platform is noodzakelijk als u vaststelt dat uw dak zijn functie om te overdekken niet meer kan vervullen. Het probleem kan te maken hebben met de leeftijd van uw dak, uw type gevelbeplating of schade door slecht weer.

Welke bekleding moet u kiezen om dakproblemen te voorkomen ?

Als u een plat dak op uw huis wilt installeren, weet dan dat u door de juiste bedekking te kiezen de levensduur van uw dak kunt garanderen. Er zijn verschillende soorten bedekkingen waaruit u kunt kiezen, waaronder roofing en EPDM. Hieronder een kleine uitleg zodat het iets duidelijker is. Roofing is perfect voor platte daken omdat het goed waterdicht, onderhoudsvriendelijk, resistent is en een levensduur heeft tot 25 jaar. Hoewel het vrij duur is, zijn de kosten het zeker waard, wetende dat het recycleerbaar is en de kwaliteit van een brandvertrager heeft. Het andere type bedekking dat hierboven is weergegeven, is een synthetisch membraan dat ook veel voordelen biedt. Het is waterdicht, maar kan ook regenwater opvangen, een eigenschap die de dakbedekking niet heeft. Een ander sterk punt is dat de bedekking goedkoop is in vergelijking met de roofing. EPDM kan 55 jaar zijn rol als dakbedekking vervullen als u kiest voor de geteerde membraan, en 25 jaar als u kiest voor de bitumineuze membraan. Daarnaast is de bedekking ontvlambaar, recycleerbaar, milieuvriendelijk en onderhoudsarm. Als u kiest voor één van de twee gemarkeerde oppervlakken, kunt u later een groene omgeving of een ruimte creëren waar u kunt ontspannen. En het echte voordeel is dat u niet met spoed professionals hoeft in te schakelen om uw dak te repareren.

Wanneer is een dringende herstelling van uw platform nodig ?

Problemen met uw dak kunnen u een groot risico opleveren als u niet de juiste beslissingen neemt. Gebroken of verplaatste tegels, een geperforeerde goot, doorgezakte kozijnen e.a.… zijn problemen die misschien triviaal lijken. Als ze echter aanhouden, kunnen ze ernstige gevolgen hebben. Voor de goede orde, de gemiddelde levensduur van een dak is 35 jaar. Om ervoor te zorgen dat uw dak jarenlang zijn functie kan uitoefenen, moet u er goed voor zorgen. Let dus op tekenen van verslechtering van uw dak zodat u altijd op het juiste moment kunt ingrijpen. Als u zelfs maar minimale schade ziet, bel dan een dakwerker. Gekwalificeerde professional is in staat om u duurzame oplossingen te bieden en hij zal in twee verschillende fases ingrijpen. Hij zal eerst proberen de omvang van de schade vast te stellen en ervoor zorgen dat het probleem niet erger wordt. Concreet zal hij optreden:
  • Het plaatsen van een beschermend dekzeil,
  • Het terugplaatsen en/of vervangen van ontbrekende tegels,
  • Structurele werkzaamheden uitvoeren.
De hierboven beschreven handelingen zijn slechts tijdelijke maatregelen die de dakwerker in staat stellen de tijd te nemen om het probleem te bestuderen om de ideale oplossing te vinden. En nu we het er toch over hebben, als de dakspecialist het vindt, zal hij zich toeleggen om het probleem volledig op te lossen.